Υλικά Συνταγής

  • 4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.300 έκαστο με το κόκαλο και την πέτσα
  • φρέσκο θυμάρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • 2 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • φρέσκα μυρωδικά
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κότσια, και τα αλείφουμε πολύ καλά. Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά. Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα. Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι.
Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου. Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.

Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι. Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.